maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ratsastustaidot hukassa

Minun piti postata perjantaina, mutta lähdettiinkin aikaisemmin viettämään juhannusta kuin luulinkaan. Juhannus oli kannaltani aikamoinen. Istuttiin iltaa mökillä, käytiin katsomassa kokko, syötiin ihanaa grilli ruokaa, leikittiin serkkuni koirien kanssa ja pidettiin muutenkin hauskaa. Painuin joskus puoli neljän maita nukkumaan, mutta vähäisiksi jäi yö unet. Alle neljän tunnin mittaisiksi, hemmetin itikat! Seuraava päivä meni aika väsyneissä tunnelmissa hyvä, että jaksoi edes silmiään auki pitää, mutta nyt olen onneksi saanut nukuttua univelkoja pois.






Sitten päästään oikeaan asiaan, eli hevosiin. Torstai iltana Taru oli saanut postista hyvin toivotun paketin, josta löytyi uusi putki kameraan. Minulla olikin hyvä tilaisuus hälyttää ystäväni meille minua ja Läiskää kuvaamaan. Minun piti hypätä maastoesteitä, mutta se jäi vain sille pitämisen tasolle, koska sää näytti olevan meitä vastaan. Taivaalta alkoi ripeksiä vettä ja tummat pilvet tulivat meitä kohti. Hyppypaikka muutettiin sitten kentälle.

Kun myöhemmin selvittiin kentälle, väistyi sade kokonaan. Silloin vähän ketutti kun olin sittenkin valinnut kentän, sillä eihän Läiskä edes kunnolla nosta siellä laukkaa.  Lämmittelin alkuun Läiskää käynnissä, sekä ravissa, jonka jälkeen siirryin ravailemaan Tarun laittamien maapuomien yli. Läiskä lämpeni puomeista yllättävän paljon, mitä ei ole ennen käynyt.



Laukkapuomienkin yli tultiin paristi, jonka jälkeen pompattiin muutama hyppy Läiskän helpommasta suunnasta n.40cm  esteen yli. Jokainen hyppy oli aikamoinen sukellus ja kuski yritti parhaansa mukaan kestää hypyssä mukana. Läiskälle vaikeampaan suuntaan siirryttäessä muutetttiin este 60cm ristikoksi, johonka saatiin pari hyvää hyppyä ja lopetettiin. Kokonaisuudessaan ei siis montaakaan hyppyä otettu, mutta Läiskä oli kyllä oikein hienosti!


 Pakko kyllä hiukan kehua tuon ruunan laukan kehittymistä. Kokeilin  tuolloin ensimmäistä kertaa laukata Läiskällä ratsutuksen alkamisen jälkeen ja olin  kyllä ihan hämmästyin. Laukkahan alkoi tuntua jo ihan laukalta, eikä siltä, että olisin ratsastanut kamelilla.Vaikeampaan suuntaan siirtyessä laukan laatu huononi hiukan, mutta sinnekkin suuntaan se alkoi jo pyörimään. Hieno poika, kuului suustani useampaan otteeseen.

Loppuraveihin siirryttäessä taivuttelin ruunaa hieman ja Läiskä alkoi olemaan aika magea pätkittäin. Mahtava fiilis jäi kyllä ratsastuksesta, mutta kuvia katselemaan siirryttäessä mahtava olo vähän haihtui. Hevonen on mahtava ja hieno, mutta entäpäs tuo hömelön näköinen ratsastaja. Kenottaa, joka suuntaan ja tuo  järkyttävä takakeno se on pakko saada heti pois!



Perjantai ja lauantai kuluivatkin siellä mökillä ja hevonen sai kahden päivän huilitauon.  Mökkeilyn aikana himoni vain ratsastukseen yltyi ja halusin päästä heti muuttamaan karmean näköistä istuntaani. Sunnuntaina sitten pääsin harjoittelemaan istuntaa ja Emmi tuli kuvaajaksi. Niin kuin Emmi omassa blogissaan kirjoittikin, ei hänen kuvaukset onnistuneet mitenkään parhaiten kentän valon takia. Tuohon kun vielä lisätään  kuvistaan tosi tarkka ihminen, ei meinannut julkaisu kelpoisia kuvia löytyä juuri ollenkaan. Tietenkin harmittaa itseäni kun hevonen oli  upea, ettei hyviä kuvia ole teille näyttää. No aina ei voi onnistua ja tosiaankin meidän kenttä teki kuvauksesta todella haasteellista.  Tietenkin on myös tärkeintä, että itse tietää millekkä se hevonen tuntui. Kiitos kuitenkin tosi paljon Emmille kun tuli meitä kuvaamaan!:)

Taivuttelin Läiskää  käynnissä valmentajani neuvomalla tyylillä. Se toimikin erittäin hyvin sillä hevosesta tuli vetreä ja reipas, sekä se alkoi myös myötäämään alas.  Ruuna oli myös rennon tuntuinen, eikä käsissä ollut tuhanen kilon painoa, joka joskus ilmestyi heti kun pää laski alemmas. Kun hevonen oli niin mukavan tuntuinen pystyin hyvin keskittymään istuntaani ja hetkittäin sainkin sen omasta mielestäi ihan kohtalaiseksi. Kyllähän Emmi oli onnistui saamaan pari kauheaa kenotuskuvaa, mutta ainakin yritin nyt parhaani mukaan näyttää siedetttävältä!:D

Selkä suoraksi tyttö! 
Mitäs muuten pidätte uudesta ulkoasusta? Ei tämä vielä ihan lopullinen ole vaan tulen kyllä lähipäivinä tätä korjailemaan, mutta suurinpiirtein tämmöinen tästä on jäämässä. Ja lisäsin tuohon bloglovin-widgetin, joten sitäkin kautta on helpompi ruveta  nyt blogia seurailemaan!


2 kommenttia: