keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ratsutuskuuri jo takanapäin

Menipäs aika nopesti tai oikeastaan hoksasipa Läiskä kaiken nopeasti. Oltiin kaikki varauduttu käyttämään tähän paljon enemmän aikaa, mutta Ääpy nokkelana nuorukaisena tajusi asiat nopeasti. Nyt alkaisikin se minun urakka. Opettaa kaikkia ruunan oppimia asioita lisää, että ne sujuisivat sukkelammin ja harjoitella itse paremmin ratsastamaan Läiskää. Enää kun ei vain riitä se, että humpsutellaan päivästä toiseen kentällä. Nyt sitä joutuu oikeasti töihin! Tietenkin saadaan välillä huilahtaa maastossa ja kentälläkin otetaan rennompia päiviä.

Viimeiset kerrat sujahtivit nopeasti ja tuntui, ettei mikään kerennyt alkaa ennen kuin se jo loppui. Läiskä oli hieno, oikeastaan aika upea. Väistöt alkoivat onnistumaan ja nähtiin muutamat hienot raviväistötkin. Peruutukset paranivat ja se hetkittäin lentävä ja liitävä ravi näytti niin palkitsevalta. Valmentajan ilme oli enemmän kuin tyytyväisen näköinen. Hän selvästikkin iloitsi Läiskän kehityksestä niin kuin me muutkin. Hienointa minulle oli kuitenkin kun valmentaja sanoi näin: "Nuo Läiskän jalat ovat kyllä vahvistuneet paljon alkuajoista. Ne eivät tosiaankaan enää häiritse sen elämää". Tuon minä olenkin halunnut kuulla. Olen halunnut, että joku sanoisi ettei tarvitse murehtia suotta. Tietenkin aina voi sattua jotain, mutta..


Vaikka Läiskä onkin edistynyt paljon lyhyessä ajassa, ei se ole vielä valmis kunnon laukkatreeneihin, joten päätettiin katsoa syksyllä uudelleen. Silloin  olisi tarkoitus painoittua hevoselle vähän vaikeampiin asioihin ja kertailla hiukan myös nyt opittuja juttuja. Läiskän kroppa kun ei vielä anna periksi kaikkeen, mitä ruunan kanssa tulisi harjoitella. Tämä siitä seurasi kun hevonen oli päässyt niin huonoon lihaskuntoon ja kasvatti massansa nopeasti. Vetreäksi Läiskää ei voi kutsua, mutta on ruuna jo sinnepäin menossa. Miettikääpä missä jumissa tuo hevonen olisi, jos olisimme alkaneet vaatimaan siltä liikaa ennen aikoijaan. Onneksi ei ole mikään kiire kyllä se kaikki sieltä aikanaan tulee.

Empä minä tästä aiheesta keksi enempää kirjoitettavaa, jos jotain kysymyksiä on niin tuohon alla olevaan kirjoituslaatikkoon voi ne kirjoitella. Nyt vain lisäilen loppuun parit kuvat ja tämä postaus taitaapi olla tässä.


7 kommenttia: