maanantai 5. marraskuuta 2012

Haaste!


Jokaisen haastetun täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen, jotka haasteenantaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa.

Valitse sitten 11 0 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi


Keksi 11 0 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata.

Älä haasta henkilöä jolta sait tämän.



1. Mitä mieltä olet ex-ravuri ratsuista?

- Ex-ravruit ovat hevosia niin kuin muutkin. Tykkään todella paljon ex-ravureista ja on mielenkiintoisaa seurata kun ihmiset kouluttavat vanhoista tai vähemmän vanhoista juoksijoista, kilpakentän ratsuja tai vaikka se jäisi sille puskatasolle.
  Kuitenkin nykyään minua on alkanut nyrpimään, että kokemattomat ihmiset ostavat/vuokraavat itselleen ex-ravurin ,mutteivat pärjää sille ja sitten ollaan ongelmahevoskursseilla ja -koulutuksissa, sekä ihmetellään, että miksi hevonen ei toimi kuin unelma. Ihmisien pitäisi puntaroida taitonsa ennen kuin ottavat, hevosen koulutettavakseen, sillä se on iso, iso projekti. En kuitenkaan viittaa tuolla tekstillä keneenkään tutemaani (enkä halua yleistää),  tiedän kyllä henkilöitä jotka osaavat kouluttaa ex-ravurinsa ja pärjäävät varmasti pitkälle! (jos hiukan poikkesi aiheesta :D)


2. Oletko koskaan pelännyt hevostasi/vuokristasi/hoitsuasi jossain tilanteessa? Jos olet, niin missä?

- Läiskää en ole kylläkään pelännyt koskaan, se kun on sellainen nalle. Onhan pojalla luonnetta, mutta sen temput ovat kuitenkin aina vain pientä protestointia, tai intoa. Kun taas entistä poniani olen monesti juossut karkuun, kauhun vallassa. Poni nimittäin ei tykännyt lapsista (todennäköisesti oli tullut joku huonompi kokemus lasten kanssa), joten juostiin monesti kaveireiden kanssa Sessaa karkuun kun tämä yritti meitä potkia.


3. Aiemmat hevosesi/hoitsusi/vuokriksesi?

- Minulla ainuita omia hevosia on ollut: Sessa ja nyt Läiskä



4. Kuinka kauan ratsastat yleensä yhdellä kerralla?

- Kauanko ratsastan kerralla riippuu aivan hevosesta, päivästä ja paikasta. Kentällä menen yleensä n.25min-1h ja maastossa taas n.1½h, ellen sitten päätä lähteä pitemmälle retkelle.


5. Seitsemän lukemaasi blogia järjestyksessä parhaasta alkaen?

- Tämä tehtävä on minulle, lähes mahdoton, sillä en osaa pistää melkein mitään asioita järjestykseen. Luettelenkin vain 7 lukemaani blogia, ilman mitään järjestystä:
- Emmin blogi
- Tarun blogi
- Jullen blogi
- Tiiten blogi
- Ellan blogi
- Toisen Ellan blogi
- Pauliinan blogi


6. Elämässäsi tähän asti merkittävin hevonen?


- Tähän asti merkittävin on varmastikkin Sessa, sen kanssa on tullut opittua niin paljon ja vielä vähän enemmänkin, mutta ei sitä tiedä koskaan mihinkä Läiskän kanssa päästään. Silti Sepu on kyllä ikuisesti se ykkös poni, joka on opettanut mulle ratsastuksesta enemmän kuin hevonen voi oikeasti edes opettaa!♥



7. Tiputko usein? Missä tilanteissa tiput helpoiten?


- En nyt hirveän usein.. tai no sitä ei ainakaan myönnetä ;) ja kun tipun yleensä tulen alas, joko nauru määrän takia tai sitten vain yksin kertaisesti menetän tasapainoni.



8. Lv vai suokki?

- Varmaankin lämppäri, koska suokeista minulla ei niinkään ole kokemusta.



9. Ruuna vai tamma?

- RUUNA! ne on kuitenkin aina yleensä rauhallisempia ja sellaisia nalleja, tammat on kyllä myös ihania, että ei sillä kyllä niinkään väliä ole.



10. Lyhyt mieipiteesi raviurheilusta? Tiedätkö aiheesta ylipäänsä mitään?

- En tiedä raviurheilusta paljoakaan mitään, enkä tiedä myöskään millä kannalla tämän asian suhteen olen. Ne hän ovat hevosia jotka nauttivat juoksemisesta, mutta silti taas.. en oikeastaan tiedä. :D


11. Shettikset ratsuina vai raviponeina?

- Sinäänsä sama, mutta ratsuina ainakin opettavat paljon ratsastuksesta ja hevosen käsittelystä.. :D

 En jaksa haastaa ketään, kaikki halukkaat saavat vastata näihin samoihin kysymyksiin halutessaan!

♥:llä Jenna

2 kommenttia: