sunnuntai 18. elokuuta 2013

Haaste

Kiitos Haasteesta Veronika! Kaikkiin Veronikan kysymyksiin en osannut vastata, joten vastailimpa niiden sijasta myös, joskus saamaani haasteen kysymyksiin. Kiitos niistä Idalle!


                                                   11 Asiaa minusta
1. Tykkään editoida kuvia, mutta olen tosi tarkka minkälaisen lopputuloksen haluan. Tärkeimpiä kriteerejä olisi, ettei kuvasta huomasi, että siihen on koskettu edes pitkällä tikullakaan. Omaa silmääni eivät nimittäin miellytä kauheat muokkauspommit.

2. Rakastan myös kuvaamista. Kuvaus vuosia onkin takana jo monia, sillä olen pienestä pitäen tykännyt hielua kamera kourassa. Etupuolella tunnen oloni jotenkin tosi teennäiseksi, enkä siellä viihdy juuri ollenkaan. Linssin takana olen kuitenkin enemmän kuin kotona. Tämän takia kamerani muistikortti täyttyykin usein, eikä 16GT tunnu riittävän juuri mihinkään.

3. Kun kuvaan pyrin siihen, ettei kuvaan tarvitsisi muokkailla koneella  juuri ollenkaan. Hienompaa olisi mielestäni olla hyvä kuvaaja, kuin taitava muokkaaja. Tietenkin olisi mahtavaa oppia muokkaamaan kuvia oikeasti hyvin!


4. Minusta on ihanaa istua ulkona (esimerkiksi terassilla), kun sataa ja vain katsoa pisaroiden tippumista maahan. Itse kastumisesta en kuitenkaan välitä.

kuva googlesta
5. Tykkään muistella menneitä ja, kun joku ottaa puheeksi lapsuuden en osaa pitää suutani kiinni. Juttua vain tuntuu pulppuavan..

6. Yksi niistä asiosita josta en pidä on siivous. Voi, että, kun joku tekisikään sen minun puolestani tai huoneeni pysyisi siivouksen jälkeen enemmän kuin sen viikon siistinä. Tietenkin  on aina hyvä mieli, kun kaiken sen puunauksen on tehnyt, mutta silti jättäisin sen mielummin muille.


7.  Vaikka huonettani en tykkää siivota järjestelen kyllä mielelläni tallissa. Tykkään laitella pihaton purut siististi ja järjestellä loimet värijärjestykseen. Muutenkin kaiken pienen järjestely on mielestäni kivaa ja on mukava yllättää seuraava tallilla kävijä siistillä ympäristöllä.

8. Olen vähän yli suojehteleva, joskus Läiskää kohtaan. En tietenkään ole käärimässä sitä pumpuliin, mutta, jos edes epäilen, että Vicky saattaa kohta potkaista urhoani olen heti kiljuen juoksiessa kommentamaan.


9. Ennen vihasin yli kaiken luonnonkiharoitani. En voinut edes vilkaista hiuksiani peilistä elleivät ne muistuttaneet piikkisuoraa. Nykyisin olen alkanut tottumaan niihin, enkä jaksa enää olla niin tarkka siitä onko jokainen kihara haituva pois näkyvistä. Suoristankin hiukset vain päältä ja annan alta näkyä omat kiharani. Kotona ja tallilla ollessa saavat hiukseni pysyä normaaleina.


10. Tykkään lukea kirjoja, mutta olen huono aloittamaan lukemista. Minua harmittaakin, kun ei lomalla tullut luettu juuri ollenkaan kirjoja, vaikka aikaa olisi ollut.


11. Olen tosi huono keksimään itsestäni faktoja..

kuva googlesta

    Saamani kysymykset

Onko sinulla ollut jotain sairauksia?
- Ei minulla ole tietääkseni ollut mitään varsinaisia sairauksia. Ainut mikä tulee mieleen on tällä hetkelläkin oleva kylkikaarien ahtaus.
Vaarallisin tapaturma?
- Olen onneksi saanut tähän mennessä säästyä näiltä vaarallisilta tapaturmilta ja toivottavasti säästyn jatkossakin. Vaarallisin on ollut kuitenkin, kun tipuin Läiskältä, jos sitä voi edes tapaturmaksi sanoa.

Tärkein eläin?
- Monia tärkeitä eläimiä on elämässä ollut, mutta Läiskä tuntuu olevan tällä hetkellä se kaikista tärkein.


Mikä harrastus jos ratsastusta ei lasketa, eikä hevosiin liittyvää (vikellys yms) 
- Varmaankin tanssi. Sitä meinasinkin pienenä aloitella, mutta kaikki ryhmät olivat täynnä. Tanssissa en ole millään tasolla hyvä, mutta se kuulostaa omalla tavallaan mielenkiintoiselta.

 Mikä on paras muistosi hevosten kanssa?
- Varmaankin  yksi niistä kerroista, kun ollaan nukuttu Läiskän kanssa  vierekkäin laitumella. Pelllolla laukkailut ovat myös olleet mieleenpainuvia.

 Oletko kiinnostunut tekemään hevosten kanssa muutakin kuin ratsastusta?
- Ehdottomasti! Minusta on ihana, kun saa tehdä asioista laidasta laitaan, eikä tarvitse aina vain ratsastaa. Onkin aikoja, kun itse ratsastus alkaa kyllästyttämään ja haluaa välillä tehdä jotain hiukan erilaista.

Minkälaisena ratsastajana pidät itseäsi?
- Olen huono itseäni arviomaan, mutta kaipa minä semmoinen aika keskiverto olen. En mikään hyvä, mutta ohjat pysyy kädessä!


 Pidätkö enemmän este- vai kouluratsastuksesta, miksi?
- Kouluratsastuksesta pidän enemmän. Oma rohkeus ei niinkään riitä esteille, enkä voisi kuvitella hyppääväni tavoitteellisesti. Sitä paitsi, jos olisin esteitä enemmänkin kiinnostunut minulla olisi nyt eri hevonen alla. Läiskääkään, kun ei ole tarkoitettu estehevoseksi.

Pidätkö kisaamisesta?
- Paha sanoa, kun en ole koskaan kilpakentällä pyörähtänyt. Epäilen, että kilpaileminen on hiukan minun mukavuus alueeni ulkopuolella, sillä jätän mieluiten kaikki kisat väliin. Olen myös mahdoton hermoilija ja tuskin kestäisin nahoissani ennen itse rataa.
 Minkälaisista hevosista pidät?
Herkistä, luonteeltaan kilteistä, mutta pilkettä täytyy silmäkulmassa olla. Tietenkin aina on plussaa, jos hevonen osaakin jotain koulu, sekä estepuolella.


 Minkä hevosen haluaisit nähdä vielä joskus?
- Entisen Shetlannin ponini Sessan, joka jouduttiin lopettamaan reilu vuosi sitten ikävä on kova.♥

 Kuinka pitkään olet ratsastanut?
- 9 vuotta epäsäännöllisestä, mutta säännöllisesti 6 vuotta ja valmentautunut n. 2 vuotta

 Millaisista blogeista pidät?
- Eniten tykkään heppa blogeista, mutta kyllä lukulistalta löytyy muutama lifestyle blogikin. Niissä kerronta on mukavan rentoa ja helppolukuista, eikä tekstin seassa ole miljoonia hymiöitä. Kuvia löytyy ja vieläpä hyvälaatuisiakin. Ulkoasusta näkee, että blogiin on edes hiukan panostettu.

Paras ottamasi kuva?

Vaikea sanoa vain yhtä, mutta tämä tuli ensimmäisenä mieleen.
Keksimäni kysymykset
1. Paras muisto kesästä?
2. Millainen on mielestäsi onnistunut kuva?
3. Oletko koskaan sijoittunut ratsastuskisoissa?
4. Oletko löytänyt elämäsi hevosen/ponin?
5. Onko sinulla tavoitteita ratsastuksessa?Mitä?
6. Lempi vuodenaikasi? Miksi?
7. Millainen olisi unelmiesi hevoskesä?
8. Oletko loukkaantunut koskaan hevosten kanssa? Miten?
9. Parhaiten muokkaamasi kuva?
10. Millainen on mielestäsi laadukas blogi?
11. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Haastan
Elinan
Tarun
Jullen
Lauran
Beedan
Suvin
Ellan
Morshon

2 kommenttia: