keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Parempia yhdessä kuin erikseen

Minun piti kirjoittaa tämä valmennuspostaus jo sunnuntaina, mutta tässä sitä ollaan.. En enää muista mitä kaikkea valmennus sisälsi, joten näillä mennään.

Valmennus alkoi sillä, että kierrettiin käynnissä rajattua aluetta ympäri. Valmentaja selitti, että nyt alkaa olemaan meille hevosten kanssa perusasiat kunnossa, joten tänään päästään keskittymään niin sanottuihin hienouksiin.  Ensimmäisenä keskityttiin siihen, että hevonen pysyi kokoajan  pohkeiden välissä, sekä kuulolla. Läiskän kanssa ei tässä tehtävässä ollut pienien alkukankeuksien jälkeen minkäänlaista ongelmaa ja valmentajaltakin tuli positiivisia kommentteja.


Seuraavana mukaan lisättiin selvät tiet ja lyhyet ohjat. Ohjiimme teipattiin teipin palat, joidenka kohdalta tulee pitää kiinni. Näin pystymme vahtimaan ohjia myös silloin kun kukaan ei ole opastamassa. Vaikkei tehtävä vieläkään vaikea ollut niin nuo ohjat tuottivat minulle päänvaivaa, pienen totuttelun jälkeen alkoivat nekin kuitenkin kestää sopivalla kireydellä.

 Puolessa välissä valmennusta päästiin siirtymään raviin. Ravissa tuli heittää jalustimet pois jalasta ja meidän tuli tehdä jotain tehtäviä, mutta mitä? Vaikken tehtäviä muistakkaan, muistelisin, että ne  menivät hyvin. Valmentajan suusta kuului paristi, että:  Hyvä, juuri noin sen kuuluukin mennä. Nyt myös keskityttiin minun istuntaani paljon enemmän kuin yleensä, monesti joutui muistuttamaan, ettei selkäni keikahda taakse ravatessa ja ettei varpaani ala osoittamaan kohti maata.


Valmennuksen loputtua kuultiin Tarun kanssa paljon postiivista palautetta kuinka olemme kehittyneet ja valmentaja myös totesi, että nyt hän näki ensimmäisen kerran oikeaa ratsastusta! Juteltiin myös Läiskän ratsutuksesta ja sopivaksi ajankohdaksi sovittiin kesäkuu.

Tänään käytiin maastossa heittämässä reilu 5km lenkki ja  sen jälkeen käytiin hetki tuuppailemassa. Läiskä oli erittäin mukavalla tuulella, vaikkakin kentällä hiukan tahmea. Maastossa ei sitten siitä tahmeudesta ollut tietoakaan vaan kokoajan  oltiin Vikin ohi kiilaamassa ensimmäiseksi. Ekaksi kun sitten muutaman kerran päästettiin niin meni kauhean hitaaksi ja käveli pääpörhällään. Höpsö herra!:D

2 kommenttia:

  1. voi ku Läiskä menee nätisti ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sen kanssa alkaa tulemaan nyt jo pieniä onnistumien pätkiä ja kiitos!:)

      Poista