sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Onnellisuuden huipentuma

 Aurattu kenttä, ihana arurinkoinen talvipäivä, loistava hevonen, mikä olisi voinut mennä pieleen? 

 Laitettiin hepat kuntoon auringon paisteessa. Ilma oli tosi kaunis ja leuto, ei kuitenkaan toppavaatetus ollut yhtään pahaksi.

 Valmentaja saapui reilusti etuajassa meille, joten tuli vähän kiire mennä kentälle ja hoitaa alkulämmitelyt. Eihän me kylläkään niitä alkulämmittelyjä keretty hoitaa, kun hepat eivät suostuneet menemään tuolin viereen joka oli lumikinosten saartamana.
 Kun äitini oli puntannut meidät hevosten selkään päästiin tekemään alkulämmitelyjä. Käynnissä meidän tuli ratsastaa suoraan, tehdä selvät kulmat ja pitää tempo reippaana. Sain kuitenkin kuulla kesken harjoituksen, etten jousta käsilläni tarpeeksi, tämä uutinen tuli kyllä aivan nurkan takaa, sillä kyllä olen tähän asti  joustanut käsilläni tarpeeksi (ainakin omasta mielestäni :D). Kun aloin sitten keskittyä käsiini, ne alkoivat joustamaan ihan normaaliin tapaan ja oli käsiongelma ratkaistu.



 Ravissa meidän tuli tehdä täysin samaa kuin ravissa, mutta nyt oli vaan askellaji muuttunut reippaampaan. Läiskä ravasi tosi reippaasti, eikä tapansa mukaan "löntystänyt" eteenpäin. Poika tuntui kyllä ravissakin selkään tosi hyvälle, se kuunteli ja totteli kaikkia apuja miltein täydellisesti.
 Kun oltiin ravattu, oli vuorossa takaosakäännökset. Eihän niitäkään ole koskaan Läiskän kanssa harjoteltu ja hyvä, että edes itse tiedän mitä ne on. Nyt kuitenkin ne tulivat meille molemmille tutuiksi. Alussa harjoiteteltiin valmentajan kanssa käännkösiä, jonka jälkeen tein aivan yksin Läiskän kanssa yhden onnistuneen käännöksen ja sain olla enemmän kuin ylpeä!



  Lopuksi vielä Laukan nostoja, jotka menivät toiseen suuntaan ihan päin mäntyä. Meidän meno koostui yhdestä sanasta; kaahotus. Hevonen vain latoi laukassa ympäri kenttää,sekä  nosti kokoajan aivan vääriä laukkoja ja minä sitten riipuin mukana. Toinen suunta oli kuitenkin aivan eri maata, laukannostot onnistuivat ja poika nosti melkein kokoajan oikean laukan.


Mellillä ja Tarullakin meni hyvin, lisää siitä voitte lukea täältä
Valmennuksen jälkeen olin pelkkää hymyä, valmentajakin oli kehunut, meitä varmaan enemmän kuin koskaan ja Läiskä oli  ollut niin hienosti kuin vain pystyi. Arvatkaa vaan kenelle tuli kauhea ratsastus hinku!:DD♥

Mielipiteitä uudesta ulkoasusta?

♥:llä Jenna


6 kommenttia:

  1. tosi kiva tää uusi ulkoasu, ihanan talvinen :) muutenkin tykkään sun blogista, nuo kuvat on ihania ja läiskä niin mielettömän söpö ♥ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Hyvä jos tää ulkoasu miellyttää edes jotakin!:)
      Läiskä kiittää ja kumartaa!♥

      Poista
  2. Blogissani on valokuvauskilpailu, palkinnolla! Käy lukaisemassa ja osallistumassa, tarkemmat ohjeet:

    http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2012/12/valokuvauskilpailu-hassuin-heppakuvani.html

    VastaaPoista