lauantai 19. tammikuuta 2013

Maastoilua +uusi ulkoasu

 Pakko nyt ihan alkuun kiittää miljoonasti  Jullea, joka minulle teki tuon Bannerin ↑.  Banneriin olen enemmän kuin tyytyväinen ja ulkoasu kokonaisuudessaankin on ihan miellyttävä. Toivottavasti tämä blogi nyt kestäisi tälläisenä vähän pidemmän aikaa kuin viikon ilman, että alan taustaa taas vaihtamaan.
 Kuitenkin kommenttia ulkoasusta saa antaa ja niille "ujoimmille" kommentoijille on tuossa sivussa tuo kysely.
--

 Tänään oli luvassa maasto päivä, piti lähteä jo melkein heti iltapäivästä tallille, mutta se venähtikin sinne neljän maihin.

 Ulkona pyrytti paljon lunta ja tarhassa  olevien hevosten selässä oli monen sentin paksuinen lumikerros. Hepat oli kyllä kaikkialta, paksun lumikerroksen alla ja hyvä, että edes kaksi mustaa silmää paistoi lumen alta.

 Läiskä oli tänään tosi mukava hoitaa, se nosti jalan valmiiksi kavioita puhdistaessa ja satulan laittokin  onnistui tosi hyvin, eikä kertaakaan vilahtaneet pojan hampaat. Ääpy oli muutenkin koko olemukseltaan tosi rento ja  se jopa tuntui olevan tietynlaisessa  horteessa minun sitä hoitaessa. Mutta kun lähdin poikaa taluttamaan selkäännousu paikkaa kohti se virkosi hetkessä. Korvat hörössä ja pää korkealla Läiskä talsi reippain askelin perässäni. 


 Mentiin rauhassa alkukäynnit, sekä ravit. Kun saavuttiin uppohanki tielle, jossa ei varmasti autoja liikkuisi annettiin hevosten laukata. Äiti meni Vickyllä edessä ja minä tulin takana, lumipyry pieksi kasvoja ja minun tuli väistellä Vickyn jaloista lenteleviä kokkareita. Kyyti oli kyllä kovaa ja tiesin kuinka Läiskä nautti, se päästeli jaloistaan sellaista vauhtia minkä vain pystyi. Tietyn väliajoin minun tuli vain pistää silmät kiinni, koska lumipyry laittoi silmät vuotamaan. Vicky, Läiskä ja Melli onneksi osasivat reitin joten ei ollut hätää, että hevoset kulkisivat harhaan.

 Kun oli sitten aika pysäyttää hevoset, eivät ne olisi millään halunnetkaan hidastaa vauhtiaan, selvästi olisi ollut kiva jatkaa matkaa kovalla kyydillä, mutta alamäkeen ei voi lauakata, joten hevosten oli pakko vaihtaa askellaji käyntiin. Väenvänkää ne kuitenkin yrittivät koventaa askellija ja Läiskän kanssa ravattiin hetkittäin paikallaan kun hevonen yritti koventaa vauhtiaan, mutta Vicky oli edessä.

 Käytiin sitten hölkkäilemässä eräällä tiellä vähän, jotta hevoset rauhoittuisivat. Ei meidän kauaa tarvinnutkaan ravata kun kaikki olivat rauhoittuneet ja hevoset malttoivat keskittyä. Päätettiin sitten vielä käydä purkamassa hevosilta ylimääräisiä enrgioita sellaisella uppohanki metsäautotiellä.
 Käveltiin tie päähän ja annettiin hevosille lupa laukkaan .Vicky edellä, minä ja Läiskä sekä viimeisenä irti laukkaava Melli kiidettiin pitkin uppohankista tietä kaikki tyytyväisinä onnistuneesta reissusta!♥


 Ratsastuksen jälkeen loimitettiin hevoset, siirrettiin trailerista paaleja latoon ja käytiin hepoille vettä. Äsken vielä käytiin iltatallilla ja pakko kyllä sanoa, että nyt väsyttää! Huomenna olis aamulla vuorossa valmennus, johon Taru ei nyt pääse kun oli tullut kipeeksi, mutta sairastumiselle ei voi mitään.  Huomenna on sitten äiti tyttö valmennus, sitä odottaen!;)

♥:llä Jenna

4 kommenttia: