keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Voiko raskasrakenteinen hevonen edes päästä noin kovaa?

 Maanantaina käytiin maastoilemassa Tarun kanssa. Minä menin vaihteeksi Vickyllä ja pakko sanoa, että tamma on kyllä saanut paljon lisää virtaa kun kaviot ovat paremmassa kunnossa. Puksutti kyllä semmoista vauhtia eteenpäin, että joutui välillä ihan ohjia käyttämään.

 Ravin sijaankin tamma yritti kokoajan joko laukata tai mennä kiitoravia. Virtaa oli siis vaikka muille jakaa. Hevonen oli kuitenkin tosi mukava ratsastaa kaiken  enrgiansa kera, sillä kilttihän se on.


 Takaisinpäin tultaessa Annoin Vickylle  luvan laukata rauhallista laukkaa. Avut saatuaan se kuitenkin ampaisi kiitolaukkaan, eikä ollut valmis pysähtymään. Kun yritin tammaa pysäyttää se vain tuntui kiihdyttävän vauhtia ja näyttävän kieltä, että lälläslää kerran halusit laukata niin nyt muuten laukataan. Tilannetta ei  yhtään parantanut, että irti oleva Läiskä tuli meidän rinnalle kisaamaan. Siinä sitä olikin tehtävä pysäyttää kaksi intoapuhkuvaa hevosta. Sain Vickyn pysähtymään itse nimittämällä ristiohja pysäytyksellä (en tiedä mikä se oikeasti on :D). Tai ei se pysähtynyt vaan hiljenti raviin josta sainkin hevosen vauhdin käyntiin.


 Tämän spurttailun jälkeen hikimärkä Vicky oli vieläkin laukkaamaan lähdössä nyt pein sen kuitenkin ravissa, sillä ei tee välttämättä jaloille kauhean hyvää toinen samanlainen sprutti.

 Maastoilun jälkeen ainakin Mellillä ja Läiskällä oli paljon energiaa purettavana, jotan annettiin hevosten vähän juoksennella kentällä. Vickyä ei yhtään patistettu juoksemaan vaan annettiin tulla mukaan kun halusi. Muutaman kerran se aina jostain reunasta mukaan pyrähti, vaikka olikin jo ihan nuutuneen näköinen. Hyvää vain teki senkin kunnolle välillä edes hiota kunnolla!


joo-o..

  Eilen sitten oli tarkoitus hypätä Läiskällä, mutta hyppääminen siirrettiinkin pimeän yllätettyä tällepäivälle. Eilen nimittäin olin Emmiä  ja Pojua kuvaamassa kun tämä parivaljakko hyppäsivät esteitä. Poju on kylllä muuttunut tosi paljon parempaan suuntaan viime näkemästä ja pääsinkin vielä kävelemään loppukäynnit herran selästä.

 Illalla vielä Emmin kanssa juoksutettiin pimeällä Läiskää. Ei pojalla edes hiki kerennyt tulla, mutta saipahan edes hiukan liikuntaa.


4 kommenttia:

  1. söpöö ku Läiskä ja Melli hyppää samaa aikaa samast esteest ! jos se toine ees on Melli :D

    ja oot oikeest tosi hyvä kuvaa, sun postauksis on aina ihanii kuvii ja sit ku niit on yleensä aika paljonki :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se Melli ja tässä postauksessa ei ole tuo hyppy- ja irvistyskuva minun kuvaamiani vaan Tarun(Tarunjaaatunelamaa.blogspot.com)! ja kiitos!:)

      Poista
  2. Löysin tämän sun blogis ihan sattumalta ja alan kyllä lukemaan, kun on sen verran hyvä :)) Ja tuo sun heppas on kyllä tosi söpö! Asustaako se ihan omalla pihalla vai jonkun muun tallissa?

    Tässä oma blogi jos kiinnostaa käydä katsomassa: http://caritajae.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) ja meillä asustaa hepat ihan kotona :)Käyn kurkkaamassa myös sinun blogisi!

      Poista